Zalaegerszeg

2016.07.26. 14:58

Méretes üreg a Petőfi utca alatt

Zalaegerszeg – A tervek szerint néhány nap múlva lezárják a Petőfi utcát a Kosztolányi utcától mindkét irányban. Nyugat felé a Tüttőssy utcai, keleti irányban pedig a Pázmány Péter utcai úttorkolatig.

Hajdu Péter

A tavaszi munkák ellenére hamarosan ismét felbontják a Petőfi utcát, a Kosztolányi utca torkolatánál. A tervezett útzár oka, hogy a Petőfi utca és a Kosztolányi utca kereszteződésében az áprilisi közműépítési munkák alatt a kivitelező egy nagy méretű földalatti műtárgyat talált. A közmű térképeken nem szereplő, váratlan „leletet” akkor a pénz hiánya miatt nem tudták ártalmatlanítani.

Érdeklődésünkre Somlai Péter, a polgármesteri hivatal közmű és mélyépítési szakreferense elmondta, egy nagy méretű, téglatest formájú, mintegy öt köbméteres üreges beton műtárgyról van szó, ami a föld alatt benyúlik a Kosztolányi utca alá. A forgalmas csomópontban buszok és egyéb nehéz járművek is közlekednek, hosszú távon nem megnyugtató a beton üreg létezése. Mérete miatt nem veszik ki, hanem kiinjektálják, magyarul feltöltik az üreget betonnal és visszatemetik.

Most még zavartalan a forgalom a Petőfi utcai csomópontban, augusztusban ki kell majd kerülni ezt az útszakaszt

A várhatóan augusztus 1-től augusztus 8-ig tartó munkavégzés alatt a Petőfi Sándor utca alábbi szakaszait zárják le: a Pázmány Péter utcától a Kosztolányi utcáig, valamint a Kosztolányi utcától a Tüttőssy utcáig.

A munkák alatt az alábbi elkerülő útvonalakat javasolják az illetékesek. A Kossuth Lajos utcáról a Kosztolányi (illetve a Béke ligeti) útra a Petőfi Sándor utcán a lezárás előtt jobbra fordulva a Cseperedő Bölcsőde előtt elhaladva lehet kerülni. A Bíró Márton utcáról érkezők pedig a Kosztolányi útra a Pázmány Péter utca (illetve a Kosztolányi Dezső tér) irányában tudnak majd kerülni. A munkák idejére a kereszteződés egy sávban lesz járható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!