Zalaegerszeg

2015.05.05. 08:42

Meseírók és kis tudorok - versenyek az Adyban

Zalaegerszeg – A napokban két városi tanulmányi verseny is lezajlott az Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és AMI alsó tagozatos munkaközösségei szervezésében.

Magyar Hajnalka

A humán munkaközösség „Az én mesém" címmel 3-4. évfolyamos tanulók részére hirdetett meseíró és mesemondó versenyt, amelyen megadott szereplőkkel kellett a tanulóknak mesét írniuk, majd azt közönség előtt előadniuk. Az idei feladatban  a Marci, király, kiskakas, tarisznya és csodaceruza szavakat kellett mesébe foglalni a gyerekeknek. A felhívásra 12 mű érkezett, a helyezettek: Gál Ákos Dániel (Izsák-iskola), Varga Dávid (Dózsa-iskola) és Kunvári Lizett (Ady-iskola).

A legjobb kis tudorok: Devecz Ádám, Benke Boglárka és Czigány Mátyás

A reál munkaközösség a Kis tudorok matematikai versenyre várta a 2. évfolyamos tanulókat, 10 iskola 30 diákja vett részt a megmérettetésen. A legjobbak: Devecz Ádám- (Ady-iskola), Czigány Mátyás  (Liszt-iskola) és Benke Boglárka (Öveges-iskola).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!