Zalaegerszeg

2016.10.28. 17:59

Mit tenne a Jobbik a fiatalokért?

Zalaegerszeg- Mit tenne a Jobbik a fiatalokért? Erről tartott sajtótájékoztatót pénteken Farkas Gergely országgyűlési képviselő, a párt Ifjúsági Tagozatának elnöke.

Magyar Hajnalka

Leszögezte, a Jobbik megfelelő szemlélettel, hitelességgel és kidolgozott programmal is rendelkezik ahhoz, hogy értékteremtő munkát, elérhető és befogadható tudást és megfelelő lakhatást biztosítson a fiataloknak. Hogy a jelen kormány erre nem képes, azt igazolja, hogy sosem látott mértékű az elvándorlási hajlandóság, több 10 ezer fiatal vállalt munkát külföldön, ami a családok szétszakadása mellett a nyugdíjrendszer fenntarthatóságát, a generációk egyensúlyát is veszélyezteti. Három fő területen sürgetnék a változásokat.

Farkas Gergely országgyűlési képviselő / jobbik18.hu

A munkahelyteremtésben el kell érni, hogy ne csak a közmunka és az elvándorlás között választhasson a fiatal; az oktatásban elkerülhetetlen a túlterheltség csökkentése, s az egyenlő elérés biztosítása; a lakhatásban pedig szociális bérlakásprogrammal, az albérletek árának csökkentésével s kollégiumok építésével kellene megteremteni a fiataloknak az önálló életkezdés esélyét.

Farkas Gergely szólt még a nyelvoktatás gyengeségéről, a diákmunkát érintő visszaélésekről s a diákhitellel kapcsolatos elégtelen tájékoztatásról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!