Zalaegerszeg

2013.01.30. 19:52

Modern orvosi rendelők Zalaegerszegen

Zalaegerszeg - Szemlét tartott az önkormányzat szerdán a Mátyás király úti új rendelőkomplexumban. Az intézményben két felnőtt és egy gyermek háziorvosi praxis, valamint védőnői szolgálat működik szeptember óta.

Horváth A. Attila

A szemlén Gyutai Csaba polgármester elmondta: jogos igénye volt a Zárda utcai régi rendelő dolgozóinak és betegeinek a korszerű környezet megteremtése. Eleinte felújításban gondolkodott az önkormányzat, de kiderült, hogy érdemesebb új komplexumot építeni. A szándék valóra váltását 50 millió forintos támogatás tette lehetővé, ehhez 85 milliós önrészt biztosított az önkormányzat. Zalai vállalat, a Dunántúli Magasépítő Kft. végezte a kivitelezést, a generáltervező pedig Baránka József és Kiss Marietta építész volt. 5247 fő ellátását szolgálja immár az új, modern, akadálymentes létesítmény.

Szemle az új intézményben, amely 5247 ember ellátását szolgálja. Fotó: Katona Tibor

- Ezzel sikerült megvalósítanunk az egy orvos - egy rendelő programot. A landorhegyi gyermekorvosi rendelő van még hátra, de idén ott is elvégezzük a beruházást, így mindenütt méltó körülményeket tudunk biztosítani a háziorvosi ellátáshoz - jelezte Gyutai Csaba, majd megköszönte Vigh László országgyűlési képviselőnek a támogatás elnyeréséhez nyújtott segítséget. Vigh László a rendezvényen Zalaegerszeg gazdálkodását méltatta, s utalt arra, hogy a kormány honorálni fogja a kiegyensúlyozott működést. Végül dr. Vass Éva háziorvos mondott köszönetet az új rendelőkomplexumért, amelyet a régió egyik legszebb alapellátási intézményének nevezett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!