Zalaegerszeg

2017.06.28. 18:48

Mozgalmas október vár az idősekre

ZALAEGERSZEG Mozgalmas hetek várnak a szépkorúakra októberben, amikor megrendezik az idősek hónapját. A programokról a városházán szerdán tartottak sajtótájékoztatót.

Arany Gábor

Balaicz Zoltán polgármester, a városi idősügyi tanács elnöke, valamint a szervezet alelnöke, dr. Kocsis Gyula - aki egyben a Nyugdíjasklubok és Idősek Életet az Éveknek Országos Szövetsége alelnöke és zalai vezetője - emlékeztetett rá, a közgyűlésben 2010-ben jött létre az idősügyi albizottság. Az idősügyi tanács pedig jelenleg az önkormányzat mellett konzultatív, javaslattevő testületként működik.

A programokról elhangzott: az idősek hónapja nyitánya a Boda László-emléktúra lesz, amely október 6-án 10 órakor indul a polgármesteri hivatal elől az Alsóerdőre. Nem csak egerszegieket várnak arra a helytörténeti vetélkedőre, melyet október 9-én tartanak a Keresztury VMK-ban ötfős csapatoknak. A mottója Zalaegerszeg 770 és a kiegyezés 150 éves évfordulója lesz. Szintén csapatokat várnak az Apáczai művelődési központban október 20-án tartandó haditornára, ahol íjászat, lándzsavetés, bajvívás vár a versenyzőkre.

A pályázatokra külön is felhívta a figyelmet dr. Kocsis Gyula, mindkettő témája: Zalaegerszeg és lakói. Az irodalmi, zenei, képzőművészeti alkotásokat augusztus 30-ig kell eljuttatni a polgármesteri hivatalba, az idősügyi szakreferenshez, Hutnik Eszterhez. Szintén nála kell leadni szeptember 15-ig azokat a pályaműveket, amelyekben gyerekek, unokák ajánlhatják nagyszüleiket elismerésre. A Legjobb mami, papi pályázat díjait október 26-án, az idősek hónapja zárórendezvényén adják át. Október 25-én 10 órától pedig konferencia kezdődik a díszteremben Az idős ember helye a társadalomban címmel. A szociális helyzetről és az élethosszig tartó tanulásról is szó esik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!