Zalaegerszeg

2014.11.24. 12:30

Nosztalgiáztak a hatvanas, hetvenes évek dalaival

Zalaegerszeg – Vasárnap „Azok a ’60-as, ’70-es évek” címmel zenés délutánon elevenítette fel a fél évszázaddal ezelőtti hangulatot a Besenyő a 2000-es években Alapítvány nyugdíjas klubja és Szivárvány dalköre.

Fincza Zsuzsa

A Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár valamint a besenyői részönkormányzat támogatásával a városrész közösségi házában megtartott rendezvényen a helybéliek mellett felléptek a botfai Őszirózsa nyugdíjasklub énekesei és a szervezők meglepetésnek szánt vendégei: Benkő Zsuzsa és Szilinyi Arnold, a Griff bábszínház színészei. A rendezvényen részt vett Gecse Péter alpolgármester, valamint Kiss Gábor, a megyei könyvtár igazgatója, Boda László, a megyei idősügyi tanács elnöke és a zalaegerszegi polgármesterei hivatal több vezetője.

Hajdanán a szüret és az advent közötti rövid időszakot nevezték „kisfarsangnak", amikor az emberek igyekeztek bálokkal, nótaestekkel és egyéb mulatsággal ráhangolódni az ünnepi készülődésre. A besenyőiek az idén a jókedvű nosztalgiázást választották erre a célra: énekekkel, játékokkal elevenítették fel az időszakot, amikor Vámosi János, Németh Lehel és Sárosi Katalin édes-bús melódiái közé bedübörgött a beat, amikor megkezdte embert és közösséget formáló ténykedését a televízió, amikor átalakultak a falvak – Zalabesenyő például önálló településből Zalaegerszeg városrészévé vált.

A vidám délutánon a besenyői nyugdíjasok is énekelték, hogy „Ijjaj, úgy élvezik a strandot". Fotó: Fincza Zsuzsa

A hasonló sorsra jutott Botfa Őszirózsa dalárdája támogatta a szomszéd „falubeliek" törekvését, így a két dalkör tolmácsolásában és időnként a közönség bekapcsolódásával elhangzott az akkor divatos nóták zöme, köztük a „Nagymami", az „Ijjaj, úgy élvezem én a strandot", a „De nehéz az iskola táska". A bábszínészek sem bábokkal, hanem sanzonokkal, slágerekkel idézték a korszakot.

– A besenyői az egyik legaktívabb nyugdíjasklub a megyében, a legegyszerűbb dolgokból képesek értéket teremteni – jegyezte meg a műsor végén Boda László, a a megyei idősügyi tanács vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!