Zalaegerszeg

2017.06.21. 17:39

Nyaralást szervez az alapítvány

Zalaegerszeg - A Jobbik Szeretetszolgálat Alapítvány az ország különböző pontjain - Siófokon, Tapolcán, Tiszavasváriban, Somoskőújfaluban - négy nyári tábor megszervezését indította el, tájékoztatott tegnap Benke Richárd, a Jobbik választókerületi elnöke.

Hajdu Péter

A sajtótájékoztatót a hat gyermeket nevelő, zalaegerszegi Málik családnál tartotta, amelynek tagjai az alapítvány segítségével mehetnek nyaralni. Elhangzott: a programba bekerülő nehéz helyzetben lévő családok üdültetését megszervezik, lebonyolítják, s az alapítvány fizeti a szállás, az étkezés, a szervezett programok díját, az útiköltséget. A nyaralás a családok számára ingyenes. A politikus kritikát is megfogalmazott: szerinte a Fidesz „elképesztően drágán” működteti a gyermeküdültetést Magyarországon.

- Egyrészt miközben ingyenes üdültetésről beszél, a gyerekektől fejenként naponta 1000 forint hozzájárulást szed, ugyanakkor átlagosan négyszer annyit költ az állami üdültetésre gyerekenként, mint amennyiből minden szabályt betartva az alapítványunk fogja ezt elvégezni. Hova tűnik a pénz? - így Benke Richárd, majd közölte, céljuk, hogy kormányra kerülésük után ugyanakkora pénzügyi keretből sokkal több gyermek üdülhessen valóban ingyenesen, mint jelenleg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!