Zalaegerszeg

2017.04.03. 13:12

A járműipari és logisztikai szakma Zalaegerszegre költözik!

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestereként tisztelettel köszöntöm az első alkalommal megszervezésre kerülő járműipari és logisztikai szakkiállítás és konferencia valamennyi leendő résztvevőjét!

Városunkban a következő években zajlik a közel 40 milliárd forintos beruházással megvalósuló, európai szinten is egyedülálló, a hagyományos mellett már az önvezető gépjárművekhez kapcsolódó teszteléseket, kutatás-fejlesztést és innovációt is lehetővé tevő járműipari tesztpálya építése. A beruházás az északi ipari parkban lévő 250 hektáros önkormányzati területen valósul meg. A tesztpálya közvetlenül és közvetve 350 magasan kvalifikált munkaerőnek biztosít mérnöki, kutatói, fejlesztői állást. A projekt jelentős hatással lesz a város és a megye oktatási rendszerére: nagy lehetőséget jelent a szakiskolai képzés, és a műszaki felsőoktatás számára. A létesítmény az autógyártóknak és beszállítóknak egyedülálló tesztelési, kutatási és fejlesztési helyszínt jelent majd.

Balaicz Zoltán

Emellett a Modern Városok Program részeként logisztikai központ és konténerterminál létesül az északi ipari park mellett. Az európai távolságokat alapul véve, Zalaegerszeghez közel van a koperi nemzetközi tengeri kikötő, ahonnan közvetlenül a városhoz vezet a nemzetközi vasúti korridor, sőt, pont itt ágazik szét kelet és nyugat felé. Közel van a megyeszékhelyhez a sármelléki nemzetközi repülőtér is, ahova a városból kétszer kétsávos gyorsforgalmi út vezet majd az M7-es autópályával való összeköttetés jóvoltából. Hosszú távon megépül majd a Zalaegerszeg és Vasvár közötti gyorsforgalmi út is, ez Ausztria és Németország felé jelent kapcsolatot. E tényezők alapján Zalaegerszeg tökéletes helyszíne lesz a logisztikai központnak és konténerterminálnak.

Ezen fejlesztésekhez kapcsolódva szervezzük meg Zalaegerszegen az országos járműipari és logisztikai konferenciát, bízunk benne, hogy olyan újdonságokra, trendekre és fejlesztési elképzelésekre tudunk rávilágítani a szakmai előadások, valamint a bemutatkozó vállalatok kapcsán, amelyek tovább erősítik a modern iparágakat!

Szeretettel várunk minden előadót, kiállítót, és érdeklődőt!

Balaicz Zoltán
polgármester

ZALAEGERSZEG – MEGTALÁLOD A JÖVŐD!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!