Zalaegerszeg

2017.03.23. 19:01

Országos versenyeken végeztek élen a Munkácsy középiskola diákjai

Zalaegerszeg - Két országos versenyen szerepeltek sikerrel a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Munkácsy Mihály Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai.

Zalai Hírlap

Az eseményekről Horváth Eszter tanárnő adott tájékoztatást, aki a Magyarok Európában nevű komplex történelmi-műveltségi vetélkedő múlt heti országos döntőjére készítette fel a csapatot. Az egerszegi iskola a szakgimnáziumi kategóriában első helyezést ért el. A csapat tagjai: Horváth Helga, Laczkó Abigél és Fehér Marcell 12. S osztályos tanulók. A Szakmai Középiskolásokért Kulturális Egyesület (SzKKE) már évekkel ezelőtt útjára indította és rendezi meg minden évben a Magyarok Európában vetélkedőt az Örökségünk 48 és a Magyarország, az én hazám, Erdélyország versenyekkel együtt.

A Magyarok Európában győztesei: Laczkó Abigél, Horváth Eszter tanárnő, Horváth Helga és Fehér Marcell (balról-jobbra) Fotó: ZSZCMMSZSZ

A vetélkedő témája ebben a tanévben 1956, a forradalom és Európa viszonya, a hazánk felé irányuló szolidaritás volt. A határainkon kívül került híres magyarok sorsán keresztül a politika, a tudomány és a sport legfontosabb eredményeiről kellett a diákoknak számot adni az írásbeli fordulókon és a szóbeli döntőn. A csapat ezzel a győzelemmel megismételte tavalyi sikerét.

Múlt héten rendezték meg az Örökségünk 48 történelem és állampolgári vetélkedő országos döntőjét is Budapesten a SzKKE szervezésében. A versenyen a munkácsysok a szakgimnáziumi kategóriában 2. helyezést értek el. A csapat tagjai: Góczán Szebasztián Róbert 11.H, Nagy Richárd Tamás és Patona Patrik 9.H osztályos tanulók. Felkészítő tanár: Biróné Molnár Beáta. A vetélkedő célja a reformkor és az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eszméinek, valamint a kiegyezésig tartó történelmi korszak szereplőinek, eseményeinek és összefüggéseinek felismerése, emlékének ápolása. Az internetes fordulókban az önálló szövegértés és az ismeretek rendszerezése került előtérbe, ez után az országos döntőbe 13 csapatot hívtak be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!