Zalaegerszeg

2015.02.22. 08:55

Ötvenéves a Landorhegyi általános iskola

Zalaegerszeg - Ötven évvel ezelőtt, 1965. szeptember 1-jén avatták fel a landorhegyi (1970-től Dr. Hamburger Jenő Általános Iskola) lakótelep új iskoláját.

A Zalai Hírlap így tudósított az ünnepségről:

„A tanévnyitó ünnepségek sorából azonban kiemelkedik a zalaegerszegi kettős avatás. Délután került ugyanis sor az új lakótelepen a tizenhat tantermes új általános iskola és a 150 férőhelyes középiskolás fiúkollégium avató ünnepségére.

Megkezdődött a téli szünet! (Zalai Hírlap, 1987. december 19.)

Az iskola előtti téren példás rendben hallgatták végig a szavalatokból, ének- és zenekari számokból álló műsort az iskola tanulói, akik az elsős kisdiákok kivételével valamennyien a város más iskoláiból kerültek ide.

...Török Lajos, a megyei tanács vb elnöke tartott ünnepi beszédet, s ebben hangsúlyozta, milyen nagy eredmény az új iskola átadása, hiszen a megyeszékhely többi, meglehetősen túlzsúfolt iskoláját nagy mértékben tehermentesíti a későbbiekben.

– A város terjedésének új lépcsőfoka ez, hogy a néhány évvel ezelőtti kukoricaültetvénynek a helyén új városrész áll, modern épületekkel, s ma már iskolája is van. Szép, modern iskolája - mondta."

 

Az iskola elmúlt ötven évéből fotókat válogattunk archívumunkból, a képeket internetes oldalunkon tekinthetik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!