Zalaegerszeg

2016.06.15. 17:40

Pannon Pódium először - A szervezők tudják, az irodalom és a színház nem múzeum

Zalaegerszeg - Új kulturális csemegével gazdagodik a megyeszékhely. A Pannon Pódium elnevezésű minifesztivál, dr. Hóbor Erzsébet díszpolgár, fővédnök megnyitó szavaival szerdán vette kezdetét.

Arany Horváth Zsuzsa

A Pannon Tükör folyóirat a kezdeményezője az irodalom és a színház friss produktumait bemutató programnak, melyről a főszerkesztő, Kaj Ádám tegnap a Mimosa kávézóban így szólt: Szeretnénk, ha erős kötődés születne a lap szerzői, alkotói és olvasói között, közel hozzuk a kortárs irodalmat, megmutatjuk a kísérletező színházi törekvéseket, mert az irodalom és a színház nem múzeum .

Cséby Géza, a Pannon Írók Társasága elnöke, Kaj Ádám főszerkesztő, Lackner László lapalapító, Vörös István, a vers, Balazsek Dániel a műfordítás rovat vezetője az első Pannon Pódiumon Fotó: Katona Tibor

Ennek jegyében mutatták be a Pannon Tükör harmadik számát, melynek versrovatát Vörös István költő, a Pázmány Péter Tudományegyetem tanára szerkeszti, aki új fórummal gazdagítja a lapot, de szeretne a rangos kulturális lapoktól megvont támogatás miatt keletkezett űrben megjelenési lehetőséget adni a színvonalas kortárs verstermésnek is. A színházi világba Egervári Klára színművésznő és Sándor János rendező kalauzolt, felidézve a sok évtizeddel ezelőtti közös kaposvári munkát. Este a VMK-ban a 75 évvel ezelőtt született Utassy Józsefre és a 75 éve meghalt Babits Mihályra emlékeztek egy-egy előadással. Ma délután ötkor a Mimosában Tóth Imre, a Pannon Tükör online főszerkesztője beszélget pályatársaival. Este hétkor Sándor János és Bodolay Géza rendező ül a beszélgető pódiumra a VMK-ban, nyolc órakor Kéner Gabriella színésznő adja elő a Sörgyári Capriccio átdolgozott változatát. A Babits- és a Hrabal mű Kaj Ádám rendezésében kerül színpadra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!