Zalaegerszeg

2016.06.27. 12:45

Plusz tíz év - újabb kötet Miklosovits László grafikusművész pályájáról

Zalaegerszeg - A napokban került ki a nyomdából Miklosovits László (72) grafikusművész Plusz tíz év című kötete.

Magyar Hajnalka

A frissen megjelent kiadvány a zalaegerszegi származású alkotóról 2006-ban napvilágot látott Kép a képben című kötet folytatása. Az első könyvben 40 alkotással teli év lenyomatát találja az olvasó, újságcikkek, más írások, kiállításmegnyitók, interjúk tükrében, sok fotóval, valamint a művész rajzaival illusztrálva.

A Plusz tíz év hasonló nyomvonalon halad. A könyv összeállítására az ösztönözte az alkotót, hogy úgy érzi, az utóbbi tíz év szinte sűrűbb volt számára, mint az azt megelőző negyven. Talán azért, mert egyszerre próbált új dolgokat elmondani a világról, s ugyanakkor összegezni is életművét. Az utóbbi évtizedre vonatkozó megállapítás annak fényében különösen nyomós, hogy tudhatjuk, Miklosovits életműve korábban is több, gazdagon termő ágat hajtott. Hiszen az egerszegi évek után Albertirsán otthonra lelt művész az irodalmi alkotások grafikai átlényegítésében, s az önálló grafikai szcénában épp oly otthonosan mozog, mint a képregények világában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!