A Béke ligeti diákok munkái bejárták a világot

2014. február 06., 16:55 szerző: Szabó Judit
komment
Londonba, sőt Hongkongba is eljutottak a Béke ligeti iskola diákjainak festményei, rajzai.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A tanulásban akadályozott, valamint az értelmileg sérült diákok nevelését és oktatását végző Béke ligeti iskola tavaly bekapcsolódott egy nemzetközi projektbe, amelyet egy Angliában élő olasz származású képzőművész indított. Az „IMPREINT Save me” elnevezésű program lebonyolítói számos országban gyerekekkel közösen végeztek alkotó tevékenységet, meggyőződve arról, hogy ez örök élmény marad, a diákok munka közben kiélhetik kreativitásukat, s abból akár felnőttként is ihletet meríthetnek. A művésznek szívügye volt, hogy fogyatékkal élők is bekapcsolódjanak a projektbe.

A gyerekek szívesen részt vettek az alkotómunkában, és nagyon jól sikerültek a műveik (Fotó: Béke ligeti iskola)

A Béke ligeti iskolában zajlott foglalkozások során az 5., 6. és 8. évfolyamosok pólókra rajzoltak és festettek. Az elkészült művek nagyon megtetszettek a projekt elindítójának. Az alkotásokat beválogatta azok közé a munkák közé, amelyeket már a világ számos városában bemutattak egy vándorkiállítás keretében. A művek Londonba és Hongkongba is eljutottak.

Herold József, a Béke ligeti iskola igazgatója elmondta, hogy az olasz művész egy hatalmas bőröndnyi, rajzoláshoz és festéshez szükséges eszközt küldött az iskola rajzszakörének. A nemzetközi program elindítói még vissza szeretnének térni Zalaegerszegre, és az iskola is örömmel fogadja őket.

Szabó Judit

2014. február 06., 16:55 szerző: Szabó Judit

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...