Zalaegerszeg

2015.12.21. 17:43

Püspöki szentmise a börtönben

Zalaegerszeg – A Zala Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben immár hagyomány, hogy karácsony előtt ünnepi alkalomra gyűlnek össze a fogvatartottak.

Horváth A. Attila

Így volt ez hétfőn délelőtt is az intézetben, ahol dr. Veres András szombathelyi megyés püspök koncelebrált szentmisét. Lapunknak a püspök elmondta: miután  Ferenc pápa meghirdette az irgalmasság jubileumi esztendejét, az idén e témában osztja meg gondolatait a fogvatartottakkal, hiszen számukra is van a szentatyának üzenete. Legfőképpen az, hogy Isten irgalmas szeretete mindenki felé, így feléjük is megmutatkozik, és csak az embereken múlik, hogy befogadjuk-e ezt a szeretetet.

Szentmise a börtönben, középen dr. Veres András megyés püspök
Fotó: a szerző

A szentmisén a megyés püspök arról is szólt, hogy nem szabad előfeltételeket támasztani a megbocsátáshoz. Ha az ember képes lenne az irgalomra és megbocsátásra, kevesebb lenne a világban a gyűlölet, a fájdalom és a félelem.

A szentmise után a fogvatartottak – Fehér Lászlóné, a Zalai Népfőiskolai Egyesület titkára szervezésében – Karácsonyi fény címmel mutattak be jelenetet, amely egy keserű ember megtérésének, a jóság diadalmaskodásának folyamatát szemléltette. A megható – s délután a családtagok jelenlétében is bemutatott – előadás során több szakrális témájú vers, köztük egy saját szerzemény is elhangzott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!