Zalaegerszeg

2015.05.02. 16:36

Rendőrök és tűzoltók napja Zalaegerszegen

Zalaegerszeg – Bizton állíthatjuk, a megyében első alkalommal megtartott rendőr- és tűzoltónap fiatal látogatóinak zöme a látottak, tapasztaltak alapján egyenruhásként képzeli el felnőttkori munkáját.

Arany Gábor

Balról az Oktató nevű lovon ül Páhi Boglárka (Tapolcáról), Páti László kezében Varga Lili (Fotó: Katona Tibor)

Szombaton délután a Hevesi Sándor Színház előtti színes kavalkádban mindent megtalálhattak, ami a két hivatást jellemzi. A tűzoltósági gépjárműszerek és a rendőrségi szolgálati járművek, valamint fegyverek elmaradhatatlan bemutatója mellett lehetett ismerkedni az egyenruhások négylábú társaival, a kutyákkal és a lovakkal is.

A bátrabbak megülhették Oktatót is, a 19 éves mént, aki gazdájával, Békési Anita rendőr zászlóssal érkezett a Nemzeti Lovas Díszegységből. A törékeny fiatalasszony elmondta,  alakulatával rendszeres résztvevői a nemzeti ünnepekenek. Oktató számára a mozgalmas események a megszokottak, így aztán a Készenléti Rendőrség ötven tagú fúvószenekarának érkezését is felélénkülve fogadta.

A rendőrnap részeként történeti és rajzkiállítás is nyílt. A  megyei baleset-megelőzési bizottság első alkalommal hirdette meg a KRESZ-MAN a közlekedésbiztonság védelmezője című pályázatát. Ennek eredményhirdetését is a szombaton tartották. Az óvodástól a középiskolás korosztályig négy kategóriában meghirdetett versenyre  beérkezett négyszáz rajzból húszat díjaztak. A kategóriánkénti  első helyeken Tompa Barnabás, Bézsenyi Andrea, Horváth Bendegúz József, Németh Roland végzett, ők kerékpárt nyertek, a többiek pedig tízezer forint értékű ajándékcsomagot kaptak.

A rendőr- és tűzoltónap  esti ünnepségén elismeréseket adtak át. A katasztrófavédelemnél szolgálók közül többen soron kívüli előléptetésben részesültek, illetve munkájukat     tárgyjutalommal ismerték el.  Átadták a megyei rendőr-főkapitányság szakmai díjait is, mégpedig tucatnyi  kategóriában. A legfontosabbat, az Év Zalai Rendőre Díjat a Keszthelyen körzeti megbízottként szolgáló    Huszti Tamás törzsőrmester vehette  át. A 28 éves fiatalember hét éve szolgál, eredményességéről annyit, tavaly júliusban sorozatbetörőt ért tetten és fogott el. A bűnöző félszáznál több bűncselekmény elkövetését ismert be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!