Zalaegerszeg

2017.02.07. 18:31

Restart, avagy a város, ami újraindít

Zalaegerszeg - Restart néven négynapos sportfesztivált szerveznek idén júliusban a megyeszékhelyen.

Hajdu Péter

A polgármesteri hivatalban kedden tartott tájékoztatón Balaicz Zoltán polgármester utalt az elmúlt két év új fesztiváljaira, majd elmondta:- Két hiátus van még, amit új rendezvénnyel lehetne kitölteni. Az egyik a fiatalok körében népszerű food truck irányvonal. Indul egy, a street foodra koncentráló rendezvénysorozat, amit idén először hirdetünk meg, az Egerszeg Fesztivál alatt. A másik újdonság a július 13-16. között sorra kerülő Restart fesztivál, aminek az elnevezéséből is látszik: fiatalos lendülettel szeretnénk megragadni az embereket. Ez a város, ami újraindít, beindít, ha eljöttök ide - mondta többek között a polgármester a Restart fesztivál üzenetéről.

A részletekről Horváth Szilárd fesztiváligazgató és Szabó Zoltán sportigazgató szólt. A nyári fesztivál a sporton, szórakozáson túl az egészségért vállalt misszió is. A fesztivál alatt 2500-3000 sportolót várnak a városba, ahol több helyszínen zajlanak majd az események: az Alsóerdőn és a tévétoronynál, a stadionban, az Ifjúsági Sportcentrumban, a Gébárti-tavon és a belvárosban. Tizenöt országos sportversenyre és tömegsport rendezvényekre kerül sor. Közben bemutatkoznak az egészség utcában a táplálékkiegészítők forgalmazói és sportszergyártók, előadásokat szerveznek a sport és az egészség jegyében. A fesztivál alatt több belvárosi vendéglátóegység kiterjeszti a területét, ahol fesztiválpartikat rendeznek esténként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!