Zalaegerszeg

2016.05.04. 15:59

Segíteni, szeretettel - megalakult a Szent Márton Légió

Zalaegerszeg – Szerdán hivatalosan is útjára indították a Szent Márton Légiót, amelybe várnak mindenkit, aki szeretne jót tenni, s a szent püspök példáját követve köpenye felét megosztani másokkal. Bátran, hittel, eredményesen – nemre, korra, vallási felekezetre való tekintet nélkül.

Varga Lívia

A Szent Márton születésének 1700. évfordulója alkalmából meghirdetett jubileumi év eseményeihez sajátos módon, légiószervezéssel kapcsolódik a zalaegerszegi kertvárosi plébánia, amely a helyi szociális, nevelési intézményekkel, civil szervezetekkel együttműködve a Szent Márton Légióban összefogja azokat az önkénteseket, akik szeretnének jót tenni.

– Meghívunk és várunk mindenkit, aki Zalaegerszegen él, és Szent Márton lelkisége nyomán szeretne segíteni – fogalmazott Kürnyek Róbert atya, a kertvárosi templom plébánosa a légiót útjára indító sajtótájékoztatón a városháza előtt. Hozzátette: számos lehetőség van segíteni manapság – legyen szó kétkezi munkáról, időről, amit másokra szánunk, szeretetről, amit odaajándékozunk. S minderre igény és szükség is van.

Útjára indították a Szent Márton Légiót, s várják az önkénteseket. Balaicz Zoltán, Marx János, Kürnyek Róbert és dr. Marx Gyulán Fotó: Pezzetta Umberto

A Szent Márton Légió május 7-én, szombaton 10 órától a zalaegerszegi gyermekotthonban tartja első jótékonysági akcióját, amelyen az önkéntesek  a kertet és az udvari játékokat teszik rendbe. Várják azokat is, akik fizikai munkát nem végezhetnek, de szívesen töltenének időt a gyerekekkel.

– A Szent Márton légió  nemcsak egy egyházi kezdeményezés, remélhetőleg az egész város magáénak érzi majd – folytatta Robi atya. – Terveink között  nem csupán kétkezi munka szerepel, szeretnénk lelki ajándékokat is adni, bemenni például a kórházba, iskolákban segítséget nyújtani, koncertet, jótékonysági esteket szervezni.

Balaicz Zoltán polgármester elmondta: a zalaegerszegi önkormányzat az elsők között csatlakozott a kezdeményezéshez, s cserébe azt kérte: a Szent Márton Légió kapcsolódjon be a városi karitatív akciókba, így például a hagyományos jótékonysági főzésbe az AquaCityben, s legyenek jelen a tagok a város nagyrendezvényein, megmutatva azokat a karitatív elképzeléseket, amelyeket meg szeretnének valósítani.

– Egyelőre a 2016-os esztendőre tervezünk, ám ha igény van rá, a Szent Márton Légió tovább él. Ez csak rajtunk, zalaegerszegieken múlik – hangsúlyozta Robi atya.  – Várunk szeretettel mindenkit.

A Szent Márton Légióba jelentkezni és attól segítséget kérni az Eötvös utcai Ég-Ígérő könyvesboltban lehet.

 

 

Képalá:

Útjára indították a Szent Márton Légiót, s várják az önkénteseket. Balaicz Zoltán, Marx János, Kürnyek Róbert és dr. Marx Gyuláné

Fotó: Pezzetta Umberto

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!