Zalaegerszeg

2015.11.24. 18:23

Sportról, reptérről, fákról

Zalaegerszeg – Túl sokat fordít a város az élsportra, helyette inkább a tömegsportot kellene támogatni, mondta közgyűlés utáni sajtótájékoztatóján dr. Kocsis Gyula.

Varga Lívia

Az EZE elnöke, önkormányzati képviselője az építményadó mérséklése kapcsán elmondta: az irány jó, és remélhetőleg a jövőben tovább csökkenhet a mértéke, ám megszűnni valószínűleg nem fog, hiszen az, hogy Zalaegerszeg élhető város legyen, pénzbe kerül. A városvédő egyesület véleményével összhangban kifejtette: sajnálja, hogy a közgyűlés úgy döntött, csak a Göcseji Múzeum előtti platánfát nyilvánítja védetté, a kórház melletti három platánt és az evangélikus templomnál álló hársfát nem. Utóbbit ráadásul ki akarják vágni, noha elegendő lenne, ha elöregedett ágait levágnák, tette hozzá. A színházzal kötött fenntartói megállapodás kapcsán jelezte: támogatta, hogy a város átvállalja a korábban a megye, mint fenntartó által fizetett évi több mint 40 milliós hozzájárulást. Az andráshidai reptér hasznosításával összefüggésben kiemelte: szerinte nemzetközi befektetőt kellene rá keresni. A közművelődési intézményrendszer átalakítása kapcsán pedig aggodalmát fejezte ki, hogy a Zalaegerszegi Városrészek Művelődési Központja Keresztury VMK-ba való beolvasztása az ellátás színvonalának csökkenéséhez vezethet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!