Zalaegerszeg

2015.12.09. 18:12

Évi utolsó ülését tartotta a megyei idősügyi tanács

Zalaegerszeg - Ez évi utolsó ülését tartotta tegnap délelőtt a Zala Megyei Idősügyi Tanács. Az elhangzottakról Boda László elnök tájékoztatta lapunkat.

Arany Horváth Zsuzsa

A korosabbak érdekeit artikuláló és képviselő szervezet, amely a rendszerváltás után jött létre, mára elmondhatja magáról, hogy tényezővé vált a zalai közéletben, a döntéshozók, a politikusok számítanak a civil szervezetként működő tanács észrevételeire, ötleteire és munkájára. Ezt is leszögezte az az összefoglaló, amely a két ülés közti történésekről és az egész évi tevékenységről adott számot. Az elnök és a tanács tagjai elégedettek az ebben az évben indított úgynevezett Senior Akadémiával, amely vitán felüli siker, hiszen a kezdeményezéshez számosan csatlakoztak, így rendre zsúfolt terem előtt zajlanak a BGF zalaegerszegi főiskolai karán a kifejezetten idősebbeknek szóló előadások.

Boda László, a Zala Megyei Idősügyi Tanács elnöke
Fotó: Pezzetta Umberto

A megyei idősügyi tanács kivívott tekintélyét jelzi az is, hogy az elnöke felkérést kapott az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkárától: vegyen részt a Madridi Nemzetközi Idősödési Cselekvési Terv Nemzeti Jelentés hazai civil munkacsoportjában, támogassa a hazai idősügyi kormányzati tevékenységet, tegyen javaslatokat annak javítására, ezzel összefüggésben mutassa be a saját munkájukat.

Miután a nemzeti cselekvési terv beépül a madridi nemzetközi idősügyi cselekvési akciótervbe, a remények szerint az Európai Unió idevonatkozó normarendszerében is visszaköszönhetnek a jó zalai gyakorlatok, jelezte Boda László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!