Zalaegerszeg

2014.09.02. 15:05

Száznál is több gólya - Jubileumi tanévet kezdett az egészségügyi főiskola

Zalaegerszeg - Összesen 106 elsőéves hallgató tett esküt kedden az egészségügyi főiskola tanévnyitó ünnepségén.

Magyar Hajnalka

 

Az elsőévesek közül 86-an a gyógytorna, fizioterápia, míg 20-an az egészségügyi szervező szakot választották. A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központja jubileumi, 25. tanévét kezdi meg – emelte ki köszöntőjében dr. Betlehem József dékán. A negyedszázados múlt is e képzési terület stabilitásáról üzen, az egészségtudomány művelőire minden időben van igény. Mint elmondta, az általuk nyújtott képzés konvertálható, a hallgatók Európa bármelyik egyetemén folytathatják tanulmányaikat, de akár vissza is térhetnek ide mesterképzésre, vagy a PhD fokozat megszerzésére. Ugyancsak erény, hogy az egészségügyi szakdolgozók továbbképzése is e falak közt zajlik, így az intézmény az alapképzésen messze túlmutató szerepet tölt be a régióban. Sőt, új képzési profilokat is remélnek, a közeljövő új szakiránya az ergoterápia lehet.

Dr. Szabó József igazgatóhelyettes saját ifjúkori kétségeit idézte fel, gólyaként őt is foglalkoztatta a kérdés, vajon jól választott-e szakmát, várost, intézményt. Mindhárom tekintetében megnyugtatta a gólyákat, akiknek azt kívánta, hogy kellemben, szellemben és jellemben egyaránt gazdagodjanak. Ezt követően dr. Ács Pongrác dékánhelyettes vezetésével fogadalmat tettek az elsőévesek, majd Balaicz Zoltán alpolgármester köszöntötte őket, s fogadta a város polgáraivá tanulmányaik időtartamára. Mint elmondta, az út kiválasztása mindig nagy bátorságot igényel, de az elsősök minden bizonnyal jól döntöttek. Hivatásuk iránt nagy a munkaerőpiaci kereslet, különösen egy olyan megyében, amely messze földön híres a gyógyturizmusáról. Ezután dr. Betlehem József Köztársasági és Demonstrátori ösztöndíjakat adott át az arra érdemeseknek, Nagy Andrástól, a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány kuratóriumi elnökétől pedig az alapítvány ösztöndíját vehették át ketten kiemelkedő tanulmányi, illetve tudományos munkáért. Zárásként Kondákor Brigitta mutatta be a hallgatói önkormányzat tevékenységét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!