Zalaegerszeg

2016.10.20. 18:20

Szeniorok akadémiája: az internet vagy egy kutya is hasznos társ lehet

Zalaegerszeg - A BGE Gazdálkodási Karán csütörtökön a szokott nagy érdeklődés mellett folytatódott a Szenior Akadémia.

Matyovszky Márta

Csütörtökön dr. Zelena András Gyász és veszteségfeldolgozás idős korban címmel tartott előadást, Igaz Klaudia pedig a zalai állatvédelmi járőrszolgálat egyesületet mutatta be. Ő kutyahordozóban tanársegédet is hozott magával, a Szardínia névre hallgató keverék ebet.

Igaz Klaudia és tanársegédje, Szardínia igazi élményt adott Fotó: Szabó Péter

Zelena András széles kitekintésben beszélt a gyász jelenségéről. Történetileg is megközelítette témáját: miként jutottunk el a házi felravatalozástól, a gyermekek szeme láttára zajló, ezért nem elidegenítő, hanem ismertté váló gyászeseményektől a kórházban, szeretteinket nélkülözve töltött végső perceikig. Az előadó hangsúlyozta: nincs ember, akit a gyász el ne érne, életünknek része a veszteség. Kutatásainak megszívlelendő tanulsága, hogy az internet a kapcsolattartás lehetőségével nagy segítségére lehet egy idős gyászolónak.

Ez átvezetett a második előadáshoz, ami megvilágította, hogy egy-egy kisállat - cica, kutya - hogyan akadályozhatja meg a reményvesztettséget. Igaz Klaudia és Szardínia igazi élményhez juttatta a hallgatóságot e tekintetben is.

A Szenior Akadémia előadásai szabadon látogathatók, de be kell iratkozni az érdeklődőknek a BGE-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!