Zalaegerszeg

2017.03.07. 18:50

Szitakötőktől hódokig a világnapon - Kirándulások a Kis-Balaton körül

Zalaegerszeg - A víz világnapjához (március 22.) kapcsolódva a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság idén is számos ingyenes programmal várja a természeti értékek iránt fogékonyakat.

Varga Andor

A sort március 18-án (szombat) kis-balatoni kirándulás nyitja. A Vönöczky Schenk Jakab Kutatóháznál, 10 órára várják az érdeklődőket, akik testközelből barátkozhatnak majd a fokozottan védett terület makrogerinctelen lakóival: szitakötő- és bogárlárvák, poloskák és más vízi rovarok, illetve halak és kétéltűek is kerülhetnek a hálóba. A programra előzetes bejelentkezés szükséges.

A Kis-Balatonon még nem „harsog" úgy az élet, mint tavaly nyáron, de az itteni védett területek mindig figyelemre méltók Fotó: Varga Júlia

Március 24-én (péntek) 15 órakor a zalabéri templomtól indul túra Csiszár Viktor természetvédelmi őr vezetésével. Itt a Zala-folyó menti gyepek kora tavaszi élővilágát lesz alkalom megismerni 4,5 kilométeres séta keretében.

Másnap 10 órakor az iklódbördőcei vasútállomáson lesz a találkozó, a kalauz szerepét pedig Lelkes András tájegységvezető veszi át. A túrázók a Kerka és a Cserta vízfolyások mentét járhatják be, ahol a térségbe pár éve visszatért hódok tevékenységének nyomai is megtalálhatók. A táv itt is könnyűnek mondható: 4 kilométer.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!