Szitakötőktől hódokig a világnapon - Kirándulások a Kis-Balaton körül

2017. március 08., 08:00 szerző: Varga Andor
komment
Zalaegerszeg - A víz világnapjához (március 22.) kapcsolódva a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság idén is számos ingyenes programmal várja a természeti értékek iránt fogékonyakat.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A sort március 18-án (szombat) kis-balatoni kirándulás nyitja. A Vönöczky Schenk Jakab Kutatóháznál, 10 órára várják az érdeklődőket, akik testközelből barátkozhatnak majd a fokozottan védett terület makrogerinctelen lakóival: szitakötő- és bogárlárvák, poloskák és más vízi rovarok, illetve halak és kétéltűek is kerülhetnek a hálóba. A programra előzetes bejelentkezés szükséges.

A Kis-Balatonon még nem „harsog" úgy az élet, mint tavaly nyáron, de az itteni védett területek mindig figyelemre méltók Fotó: Varga Júlia

Március 24-én (péntek) 15 órakor a zalabéri templomtól indul túra Csiszár Viktor természetvédelmi őr vezetésével. Itt a Zala-folyó menti gyepek kora tavaszi élővilágát lesz alkalom megismerni 4,5 kilométeres séta keretében.

Másnap 10 órakor az iklódbördőcei vasútállomáson lesz a találkozó, a kalauz szerepét pedig Lelkes András tájegységvezető veszi át. A túrázók a Kerka és a Cserta vízfolyások mentét járhatják be, ahol a térségbe pár éve visszatért hódok tevékenységének nyomai is megtalálhatók. A táv itt is könnyűnek mondható: 4 kilométer.

Varga Andor

2017. március 08., 08:00 szerző: Varga Andor

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...