Zalaegerszeg

2015.08.21. 12:10

Sztárok a színpadon - A Zala Szépe fellépői a szépségről, a belső értékekről

Zalaegerszeg – Az idei Zala Szépe verseny döntőjének sztárfellépői között szerepel Vastag Csaba, Éliás Gyula Jr., a finálé során pedig Zsédát is hallhatjuk.

Dezse Anna

Zsédenyi Adrienn, szólókarrierjének első albuma – amely később aranylemez lett – 2002-ben jelent meg „Zséda” címmel. Az album egyik legsikeresebb dala – melyet szinte kivétel nélkül mindenki ismer – a „Valahol egy férfi vár”, hetekig vezette a hazai rádiók slágerlistáit. Az énekesnő népszerűségét tovább növelte a hazai televíziós sorozat, a Szeress most! betétdalával. Az évek során Zséda dalait, és önálló stílusát mindinkább megszerette a közönség, s mi sem mutatja ezt jobban, minthogy 2004-ben az „Újhold” albumával platina minősítést szerzett. Ezt követte a 2008-as „Rouge”, melyről a „Fekete rúzs” – valamint a 2009-ben leggyakrabban játszott –, „És megindul a Föld” című slágert ismerheti leginkább a közönség. Az utóbbi évek munkájának gyümölcsét pedig a „Dance”, a „Legyen úgy!” és a „Hány percet élsz?” sikere koronázta meg.

Az idei Zala Szépe szépségverseny döntőjén is sztárfellépők szórakoztatják majd az AquaCitybe kilátogató közönséget. Jól ismert előadóművészek lépnek majd fel a színpadon, mint például Zsédenyi Adrienn

– Az élet minden területén a szépséget és a harmóniát keresem, mindez a dalaimban is megjelenik, ahogy a belső értékek fontossága is. Ezért örülök, hogy a szervezők rám gondoltak. A szépségversenyen az egyik dalomra vonulni is fognak a résztvevők, így kíváncsian várom, hogy a zeném mit tud majd hozzátenni a versenyzők által megjelenített szépséghez. Mindezek mellett szívesen is térek vissza Zalaegerszegre, mindig nagyon kedvesen fogad az itteni közönség – halljuk Adrienntől.

– Egy szépségverseny ugródeszkát jelenthet a résztvevők karrierjéhez, s úgy látom manapság már itt sem csak a külső számít, az utóbbi időben egyre nagyobb értéket tulajdonítanak a természetességnek is. A valódi szépség az, amely intelligenciával, tudással, belső értékekkel párosul. Ez szerintem jó irány, mert ugyan az életben vannak helyzetek, amikor a szépség sokat segíthet, de hosszú távon tudás és intellektus nélkül nem lehet érvényesülni.

Az előadásom során pedig egy igazi, pörgős popkoncertre számíthatnak az érdeklődők. A nyári hangulathoz illeszkedve felcsendülnek majd a közönség legnagyobb kedvencei, mint a „Legyen úgy”, a „Hétköznapi Mennyország”, a „Motel”, a „Mindhalálig mellettem” vagy épp a „Fekete rúzs”. Persze elhangzik majd a legújabb sláger is, amit a közönség hamar megszeretett a „Hány percet élsz?”. Emellett pedig lírai számoknak is jut majd hely, a lendületesebb, „bulizósabb”, dalok mellett – meséli az énekesnő.

Vastag Csaba neve minden bizonnyal ismerősen cseng az olvasóknak, hiszen 2010-ben az X- Faktor televíziós tehetségkutató verseny első szériájának győztese lett.

Csaba már fiatal kora óta foglalkozik a zenéléssel, énekléssel. Számos rock zenekarban töltött be énekesi pozíciót, s a Popdaráló című műsorban is láthatták a tévénézők. Az országos ismertséget és népszerűséget végül a több hónapon át tartó, komoly versennyé alakult tehetségkutató hozta meg számára.

Az X-Faktorból ismert, sármos Vastag Csaba

Az énekesnek eddig három szólólemeze jelent meg, melyek közül az első tripla platina, a második pedig aranylemez lett.

2012-ben és 2013-ban Csaba a nagy sikerű „Gyere Velem” elnevezésű turnéjával járta az országot, amely során tizenkét alkalommal került sor élő zenekaros koncertre. Legutóbbi lemeze 2013 decemberében jelent meg „Concerto” címmel – mely időközben szintén platinalemez lett –, azóta pedig az énekes folyamatosan járja az országot dalaival. Emellett pedig számos díjat is elnyert – köztük például kétszer kapta meg a legjobb férfi előadó címet, illetve a Ballantine’s Fonogram Díjat is – melyekkel munkásságát ismerték el. Az éneklés mellett pedig a táncban és a színház világában is bizonyított. 2013-ban megnyerte a Szombat esti láz című táncversenyt, később pedig a „József és a színes szélesvásznú álomkabát” című darabban a Fáraó szerepében láthattuk a Madách Színház színpadán.

– Szívesen teszek eleget ennek a kedves megkeresésnek, s örülök, hogy én lehetek az idei Zala Szépe döntőjének egyik fellépője. Úgy gondolom, hogy egy ilyen szépségverseny – bár külső szemlélőnek talán nem is látszik – nagyon sok energiát és komoly munkát igényel a lányoktól, ők pedig rengeteget dolgoznak azért, hogy egy ilyen vetélkedőn megmérettethessék magukat. Persze egy szépségverseny elsősorban a külsőségekről szól – bár talán elcsépelten hangzik –, a belső értékek is igencsak fontosak. Olyan dalokkal készülök az estére, melyeket a közönség ismerhet az előző lemezemről, de lesznek olyan nóták is, amelyeket a hazai rádiók még nem játsszanak és az új korongon hallhatóak majd – mondja.

Éliás Gyula Jr. sokoldalú egyénisége a zenei életnek, énekművész, énektanár, emellett pedig a budapesti élő zenés klubok egyik legkeresettebb alakja. Az X–Faktor egykori énektanáraként is ismerhetjük, amikor is Geszti Pétert és csapatának felkészülését segítette, hiszen hosszú éveken keresztül volt a magyar tehetségkutatók szereplőinek felkészítője. Stílusában keverednek a pop, a soul, a funky és a jazz elemei. Koncertjén Máté Péter dalai mellett olyan világslágerek is felcsendülnek majd, mint Barry White dalai.

Éliás Gyula Jr. a tehetségkutató versenyek felkészítő tanára

– Számos szépségversenyen felléptem már. S egy ilyen kifejezetten jó kezdet lehet a kapcsoltépítésre, ami fontos ahhoz, hogy valaki el tudjon helyezkedni a szépségiparban. Bár pályafutásomat 1990-ben kezdtem, a zalaegerszegi közönség előtt most lépek majd fel először. Dalaim közül elhangzik majd a „Jól vagyok”, és a „Kire vár” című nóta is, amit mintegy 15 éve nem játszottam sehol – emelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!