Zalaegerszeg

2015.11.27. 16:09

Takarékos MRI - Új készülékkel gazdagodott a Zala Megyei Kórház

Zalaegerszeg - Olyan korszerű MRI készülékkel gazdagodott a Zala Megyei Kórház, amelynek első példányait Európában és Amerikában is csak most telepítik.

Magyar Hajnalka

Egyebek mellett ez is elhangzott pénteken a 740 millió forint értékű, alacsony energia-felhasználású készülék avatóünnepségén. Vigh László országgyűlési képviselő számba vette a kórházban zajló nagyszabású fejlesztéseket, s annak a reményének adott hangot, hogy egy-két év múlva műszerezettség tekintetében is minden régiós igénynek meg tud felelni az intézmény.

Dr. Nemcsok Dénes Sándor, dr. Halász Gabriella, dr. Nagy Göngyi és Vigh László, az üvegfal mögött az új MRI  (Fotó: Pezzetta Umberto)

Dr. Halász Gabriella főigazgató az új berendezés energetikai előnyeiről elmondta, évente 50 ezer kWh-val csökken általa az áramfogyasztás, s mivel 5 éves karbantartást is magába foglal a program, mindez évi 30 millió forintos megtakarítást jelent a kórház számára.

Dr. Nemcsok Dénes Sándor környezeti és energiahatékonysági programokért felelős helyettes államtitkár példaértékűnek nevezte a fejlesztést. Egyrészt a gyors megvalósítás okán, másrészt a megye hozzáállása miatt, ugyanis a térség országgyűlési képviselője mellett dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke is folyamatosan „nyomás alatt” tartotta a program gazdáit.

Dr. Nagy Gyöngyi, a radiológia osztályvezető főorvosa a berendezés erényeit méltatva kiemelte, az új MR beszerzése azt jelenti, hogy az osztály lépést tud tartani a világ fejlődésével. Mivel a megyében ez az egyetlen OEP által finanszírozott MR készülék, mindenkinek örömteli hír, hogy a korábbinál szélesebb körű felhasználásra lesz mód, s lehetővé válik a betegségek korai, pontosabb felismerése. A tervek szerint jövő keddtől már a szokásos, két műszakos munkarendben dolgozhat a gép.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!