Zalaegerszeg

2016.05.26. 14:27

Új burkolat a Csácsi-hegyi úton

Zalaegerszeg - Tavaly áprilisban adták át a Csácsi-hegyre vezető út töltéssel megerősített szakaszát, ami még 2014 őszén szakadt le a nagy esőzések időszakában a nehéz gépek súlya alatt. A rongálódás olyan helyen történt, ahol a veszélyessé vált szakaszt kikerülni nem lehetett.

Győrffy István

A veszélyelhárítást szolgáló feltöltés munkái ötmillió forintba kerültek, de akkor az út burkolata nem készült el véglegesen, megvárták, hogy miként keres magának utat a víz a nagyobb esőzések során, hogy ennek megfelelően fejezzék be a végleges burkolatot. Erre került sor csütörtökön, a kivitelező Zala-Depo Kft. elkészítette az egy nyomtávú aszfaltburkolatot, ami 1,6 millió forintba került.

A burkolatépítés kezdete Fotó: Győrffy István

Gondot jelent az új töltés mentén növő magas gaz, ami beláthatatlanná teszi ezt a útszakaszt. Megtudtuk, olyan növényt vetnek majd ide, ami erős gyökérzetével fogja a töltést, de nem nő magasra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!