Zalaegerszeg

2014.01.15. 17:10

Új dékán a gazdálkodási karon

Zalaegerszeg - Nyílt napot tartottak szerdán a BGF Gazdálkodási Karán, ahol a kar vezetését érintő személyi változásokról is szó esett.

Szabó Judit

A dékáni pozíciót négy éven át betöltő dr. habil. Solt Katalint a Budapesti Gazdasági Főiskola tudományos rektorhelyettesévé nevezték ki a közelmúltban. A megüresedett dékáni posztra pedig dr. Halász Imre főiskolai tanár került január elsejével. Erről is beszámolt a két vezető a nyílt napon tartott sajtótájékoztatón.

 

Dr. Solt Katalin elmondta: az előző tudományos rektorhelyettes betegség miatt lemondott, s a főiskola rektora őt kérte fel a helyére.

– Az oktatói tevékenységemet továbbra is Zalaegerszegen folytatom, hiszen főiskolai tanárként ide vagyok kinevezve, s a jövőben is részt veszek az itt zajló kutatási programokban. Megmarad tehát a kötődésem a városhoz és a kampuszhoz – mondta dr. Solt Katalin. Hozzátette: meggyőződése, hogy rektorhelyettesi kinevezése a közös munka elismerését is jelenti, a zalaegerszegi kar teljesítményét értékelte így a vezetés.

Dr. Halász Imre dékán dr. Solt Katalin tevékenységéről szólva kiemelte: a zalaegerszegi gazdasági felsőoktatás 40 éves története során ő érte el, hogy a főiskola tudományos kutatóhely lett. A karrá váláshoz szükséges önálló szak, a közszolgálati szak, valamint a mesterképzés beindítása is a nevéhez fűződik.

Mozgás és zöld szemlélet

A gazdálkodási karon egy évig kötelező a testnevelés óra. A hallgatók választhatnak a kondicionáló óra, az aerobic és a labdarúgás közül. Heti két alkalommal részt vehetnek futóedzéseken. 2010-ben megalakult a Földönfutók lelkes amatőr futócsapata, amely már versenyeken is szépen szerepelt. A kar környezet iránti elkötelezettségét jelzi a minap lezárult Zöld Kampusz projekt. Ennek során 20 kerékpárt is beszereztek, a bicikliket díjmentesen használhatják a hallgatók és az oktatók, akár hétvégi kirándulásra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!