Zalaegerszeg

2015.07.10. 12:23

Új LED-es közvilágítás Zalaegerszegen: ki javítja ki a hibát?

Zalaegerszeg - Miután átadták az új, LED-es közvilágítást, május elején már nem működött a lámpa a Landorhegyi út 26. előtt, adott tájékoztatást ott lakó olvasónk.

Hajdu Péter

Természetesen nem lehet kizárni, hogy egy alkatrész, vagy égő meghibásodik, bár egy új beruházás után furcsa. Olvasónk elsősorban azért panaszkodott, hogy hiába jelezte, az E.ON nem reagált a javítási kérelemre. Júniusban, július elején is megismételte a jelzést, mígnem a szolgáltató kivonult, s a lámpatest megvizsgálása után közölte a lakóval, hogy az érintett lámpatest korábbi izzója LED-es világításra lett kicserélve, aminek a javítását már nem ők végzik, a helyi önkormányzat hatáskörébe tartozik. A polgármesteri hivataltól érdeklődtünk, ezt követően kinek, hová lehet jelenteni, s kérni a közvilágítás kijavítását, ha meghibásodik? A műszaki osztálytól a következő választ kaptuk.

Zalaegerszeg közvilágításának biztosítására a jogszabályok az önkormányzatot kötelezik. A közvilágítási berendezések, például kandeláberek, közvilágítási kábelek nagy része a területileg illetékes elosztó (E.ON) tulajdonában áll, üzemeltetésükre kizárólag az E.ON jogosult. A közvilágítási lámpatestek (az úgynevezett aktív elemek) működtetése tartozik az önkormányzat által ellátandó feladatok körébe. Önkormányzatunk e kötelezettségének szakvállalkozóval, az EH-SZER Kft.-vel megkötött vállalkozási szerződés keretében tesz eleget. A karbantartást végző vállalkozó hibabejelentő rendszert működtet. A bejelentett hibák, amik akár az E.ON, akár az önkormányzat feladatkörébe tartoznak, feldolgozásukat követően – jellegüktől függően – kerülnek továbbításra az elhárításban illetékes szervezetekhez. Közvilágítási hibák bejelentésére közvetlen lehetőség van a díjmentesen hívható E.ON hibabejelentőn a 06/80-533-533 telefonszámon, a [email protected] e-mailben és a www.eon.hu/ internetes oldalon (lakossági ügyfelek, hibabejelentés, közvilágítási hibabejelentés), továbbá szükség esetén Zalaegerszeg polgármesteri hivatalának műszaki osztályán is – olvasható a válasz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!