Zalaegerszeg

2016.12.20. 20:50

Ünnepvárás

Zalaegerszeg - Az ünnep közeledtével az idén is megrendeztük karácsonyváró délutánunkat.

Rákóczi Marianna

Ennek már több évtizedes hagyománya van a Landorhegyi iskolában, gyerekek, pedagógusok örömmel tevékenykednek - várva a szeretet ünnepét.

Gyertyát mártogatnak az 5. b-s és az 5.c-s lányok

Az ünnepi előkészületek közül a legnépszerűbb most is a gyertyaöntés és a karácsonyi asztaldísz-készítés volt, de sokan mécsest, képeslapot vagy karácsonyfadíszt barkácsoltak, ezeket haza is vihették a gyerekek. A mozogni vágyók számára adventi sorversenyeket rendeztünk, két helyszínen pedig karácsonyi filmvetítés zajlott. A technikateremből szállt a finom kinderpunsch illata.

Karácsonyi üdvözlőlapot készített Rudovics Mónika, az iskola német nyelvi lektora, Horváth Evelin 6.a és Kottinger Gréta Jázmin 5.b osztályos tanuló Fotó: Kovács Kitti és Nyírő Martin

Iskolánkban ilyenkor feldíszítjük a nagy adventi koszorút, s a karácsonyt megelőző négy hétfő reggelén összegyűlünk, hogy kis ünnepség keretében, közösen meggyújtsunk egy-egy gyertyát. A folyosón már díszben áll az iskolai karácsonyfa. A közös tevékenységek, ünnepi előkészületek megszépítik a várakozást, megteremtik a békés, szeretetteli légkört.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!