Zalaegerszeg

2016.12.01. 19:22

Véradóbarát Munkahely címet kapott a megyei kórház

Zalaegerszeg - A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége Véradóbarát Munkahely címet adományozott a Zala Megyei Szent Rafael Kórháznak.

Magyar Hajnalka

A kitüntetésről csütörtökön tartott sajtótájékoztatót dr. Halász Gabriella főigazgató, aki a napokban vette át az elismerést Budapesten az országos véradó napi ünnepségen.

A Véradóbarát Munkahely címet minden megyéből egy munkáltató kaphatta meg, ezek sorában egyedüli kórházként szerepelt a zalai. Mint a főigazgató elmondta, az intézményben több évtizedes hagyománya van a véradásszerezésnek, amiben nagy érdemei voltak az immár nyugalmazott ápolási igazgatónak, Kovács Erzsébetnek is. Az eredményeknek az utóbbi két évben sikerült további lendületet adni, ennek gyümölcse az elismerés.

Dr. Szőke Jenő főorvos (111-szeres véradó), Pap Lászlóné fizioterápiás asszisztens (53-szoros véradó) és Rózsa József villanyszerelő (41-szeres véradó) (Fotó: Magyar Hajnalka)

A kórház vöröskeresztes alapszervezete évente legalább két alkalommal szervez véradást, amelyre száz-száz körüli jelentkezőt sikerül verbuválni. Mint Horváth Istvánné, az alapszervezet vezetője, a traumatológia főnővére elmondta, a titok a személyes megszólításban rejlik. S talán abban is, hogy a kórház dolgozói saját munkájuk révén naponta szembesülnek a betegek vérigényével. A nagy vérveszteséget elszenvedő politraumatizált sérültek, valamint a szívsebészet műtött betegeinek gyógyulása, megmentése lehetetlen volna mások önzetlen gesztusa nélkül.

A kitüntető cím elnyeréséhez a kórház minden szakterülete hozzájárult, ezt fejezte ki az is, hogy a sajtótájékoztatón részt vett dr. Szőke Jenő főorvos 111-szeres véradó (traumatológia), valamint Pap Lászlóné fizioterápiás asszisztens (53-szoros véradó) és Rózsa József villanyszerelő (41-szeres véradó) is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!