Zalaegerszeg

2016.05.26. 18:40

Veszélyvágta döntőn - Megelőzési vetélkedő diákoknak

Zalaegerszeg - Halálos végű kocsmai verekedésnél kellett intézkedniük és súlyos baleset sérültjeit ellátniuk 14-16 éves diákoknak csütörtökön a megyeszékhelyen.

Arany Gábor

Szerencsére a véres valóság helyett csak elképzelt és beállított szituációk vártak a fiatalokra, akik részesei voltak az Útkeresők - Útvesztők, Veszélyvágta névre keresztelt megelőzési vetélkedősorozat megyei döntőjének. A fiatalok öt helyszínen oldottak meg feladatokat. A bevezetőben említetteken túl az internet veszélyeiről készített filmjeiket mutatták be, számot adtak kerékpáros tudásból, KRESZ-ből. A megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési alosztálya által szervezett, évek óta sikeresen zajló komplex ifjúsági prevenciós rendezvény célja, hogy a fiatalok megismerkedjenek az egészségükre, biztonságukra leselkedő veszélyekkel és azzal, hogy miként kell ezek ellen tudatosan fellépni.

A Veszélyvágta kerékpáros ügyességi pályájánál öten a keszthelyi VSZK 9. A osztályból: (balról jobbra) Horváth Viktória, Czuppon Petra, Sallai Bonita a nyeregben, illetve Ács Anett, Karnis Evelin
Fotó: Pezzetta Umberto

A városi versenyek legjobbjai, 8 középiskola 9-10. osztályos csapatai, közel 300 diák vett részt a megyei vetélkedőn. Ezen az egerszegi Kölcsey-gimnázium 9. KNYB osztálya nyert a kanizsai Batthyány 10. D és a keszthelyi VSZK 10. B csapata előtt. A versenyt két év múlva Keszthelyen rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!