Zalaháshágy

2016.07.14. 08:17

Nem széledt szét az osztály

Zalaháshágy - A Zalaegerszegi Eötvös József Áltanos Iskola már "elballagott" 8. A osztálya búcsútáborozáson vett részt Zalaháshágy és Rimány község közelében, az erdőben kialakított Sasfészek Ifjúsági Táborban.

Fincza Zsuzsa

Az osztálykirándulás, a közös táborozás nem szokatlan esemény, no, de az iskola befejezése után? Hiába no! Nehéz elszakadni a kollektívától, ahol az életük több mint a felét együtt töltik a fiatalok.

Osztályfürdőzés a kis erdei medencében

- Jó kis közösség a miénk  - így Járiné Lévai  Marianna osztályfőnök -, hiszen a 8. évfolyam  után vagyunk, de még mindig összetartunk, s remélem ez még sokáig így lesz. A  24 fős osztályomból 18-an eljöttek, hogy egymás társaságában töltsünk még néhány vidám napot. Volt, aki Rómából megérkezve, a repülőtérről egyenesen ide sietett,egy másik tanulómat siklósi nyaralásról hoztak a táborba. S a jó osztályközösségünkbe  bizony a szülők is beletartoznak, lám, ezúttal is ők fuvarozták a gyerekeket, sőt, az anyukák még utasként is eljöttek, hogy egy kicsit még együtt lehessünk.

A gyerekek játék után a kötélből megformálták az osztály nevét: 8 A Fotó: Fincza Zsuzsa

Mint Marianna "ofő" meséli, a Sasfészek igazi retro tábori élménnyel ajándékozta meg a társaságot, amelyikbe kísérőként még Szabó Magdolna tanárnő a két 5. osztályos diákjával is beletartozott. Beton pingpong asztal, medence, tábortűz, szalonnasütés, sár, bozót, szederinda...

- Az erdőben  kialakított, elszigetelt, de jól felszerelt  táborban,  ahol rajtunk kívül csak a madár járt, sikerült elszakadnunk nem csak a gondoktól, hanem az egész modern világtól. Nem csináltunk külön programokat, a gyerekek járták az erdőt, vadlesre másztak, rőzsét gyűjtöttek, fürödtek, kötelet húztak, gardírozták a két ötödikest.  És beszélgettünk. Rengeteget...

A közös program a táborozással nem ért véget. Szombaton Szentkozmadombjára hivatalosak, ahol az egyik diák szülei családi napra invitálták az osztályt tanárostól, famíliástól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!