Zalakaros

2015.07.25. 15:43

A Kannavirág királynő címet Kőhalmi Mercédesz nyerte

Zalakaros - Ismét Kannavirág napot rendeztek a fürdővárosban.

Pásztor András

Zalakaros egyik szimbóluma a kannavirág. Ez a gyönyörű, égővörös virágú növény nyár közepére öltözik teljes pompába, s ékesíti a város főutcáját és parkjait. A szimbólum köré a településen nagyszabású fesztivált szerveznek, melynek csúcspontja a Kannavirág királynő választás.

– Az idén már harmadik alkalommal hirdettük meg a versenyt, melyre több mint 60 lány jelentkezett – mondta Molnár Veronika, a Tourinform iroda vezetője. – Közülük a zsűri által kiválasztott 20 lány fényképes bemutatkozása felkerült a verseny Facebook oldalára, ahol bárki leadhatta szavazatát. Végül a 10 legtöbb szavazatot kapott hölgy került a döntőbe.

Az idei Kannavirág királynő választás legszebbjei. Horváth Zsanett (balról) a második udvarhölgy, Tersach Vivien (jobbról) az első udvarhölgy és Kőhalmi Mercédesz, aki királynőként mosolyog
Fotó: Gergely Szilárd

A lányok valóban csodálatosak voltak, először utcai ruhában, majd fürdőruhában, végül kisestélyiben vonultak fel a közönség és a zsűri előtt.

– A lányok fiatalok és szépek – summázta véleményét R. Kárpáti Péter színművész, a zsűri elnöke, aki úgy fogalmazott: az ország nem csak a nemzet színészeire, sportolóira, tudósaira lehet büszke, hanem a messze földön híres szépségeire is.

Végül este 22 óra magasságában megszületett az eredmény. A közönségtől a zalakarosi Mikola Szilvia kapta a legtöbb szavazatot. A második udvarhölgy címet a kanizsai Horváth Zsanett kapta, míg az első udvarhölgy a budapesti Tersach Vivien lett.

A Kannavirág királynő címet pedig a szombathelyi Kőhalmi Mercédesz nyerte. A verseny után elmondta: nagyon megszerette Zalakarost, és több lánnyal jó barátságot kötött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!