Zalakaros

2016.05.20. 13:23

Másokat szolgálnak

Zalakaros - Dr. Horváth Imre gyermekgyógyász, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház gyermekgyógyászati osztályának nyugalmazott vezető főorvosa kapta idén a Frank Kálmán Emlékérmet.

Horváth-Balogh Attila

A kollégák, a szakma által odaítélt elismerést a szakember pénteken vette át a Magyar Gyermekorvosok Társasága északnyugat-magyarországi területi szervezetének 67. tudományos ülésén.

Dr. Horváth Imrének (jobbról) a területi elnök, dr. Simon Gábor adta át az életművet elismerő Frank Kálmán emlékérmet (Fotó: Szakony Attila)

A szakmai szervezet, valamint a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház csecsemő- és gyermekgyógyászati osztályának közös rendezésében zajló, szombaton is folytatódó konferencia résztvevőit előbb dr. Nád Márta osztályvezető főorvos, majd Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere  köszöntötte, aki kiemelte, a szakma önazonosságának alapja mások szolgálata, az értük való küzdelem. Ezt követően Dr. Brünner Szilveszter főorvos-főigazgató mutatta be a Kanizsai Dorottya Kórházat, s eztán került sor a plenáris ülés előadásaira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!