Zalakaros

2014.01.23. 15:38

Olcsóbb tervekkel Zalakaroson

Zalakaros - A termáltó és ökopart beruházáshoz kapcsolódó fogadóépület átterveztetéséről is döntött csütörtöki rendkívüli ülésén a fürdőváros képviselőtestülete.

Horváth-Balogh Attila

Mint azt Novák Ferenc polgármester kérdésünkre elmondta: a döntés előzménye, hogy a korábbi tervek alapján elkészített és a felhívásra beérkezett kivitelezői árajánlatok kivétel nélkül jóval magasabbak voltak annál, amennyi pénz rendelkezésre áll a megvalósításhoz. Ezért egyrészt pályázatot nyújtottak be pluszforrások elnyerésére, másrészt pedig a tervek módosítását kezdeményezték. Utóbbi esetében az volt a legfontosabb szempont, hogy az eredeti tervben szereplő funkciók megmaradjanak, de egyszerűbb és természetesen, olcsóbb megoldásokkal. A testület meghallgatta a gasztronómiai épületegyüttes megépítéséről szóló programterv ismertetését is. A komplexum a Fürdő területén valósul meg, a termáltó és az ökopart határán. Az épületben éttermet alakítanak ki, mely mindkét irányba, a Fürdő és az ökopart felé is szolgál. A testület mindezek alapján hozzájárult immár az engedélyes tervek elkészítéséhez.

A képviselők arról is határoztak, hogy a tó, illetve a park területén most még álló fákat értékesítik.

A településfejlesztési koncepció fontosabb irányairól szóló elé terjesztett anyagot is megvitatta a testület, mely évekre előre meghatározhatja a fürdőváros jövőjét. Ebben olyan célkitűzések fogalmazódtak meg, mint a fürdővárosi jelleg megtartása mellett az idegenforgalmi kínálat bővítése kulturális, kereskedelmi elemekkel, a nemzetközi gyógyüdülőhellyé válás mellett a kisvárosias jelleg megőrzése, a helyi gazdaság több lábra állítása. A koncepcióban arról is szó esik, hogy a jövőben bővíteni szükséges a rendelkezésre álló lakóterületek számát, nagyságát, így például a belterület északi részén kertvárosias lakóterületeket alakítanának ki. Hasonló bővítést vélnek szükségesnek a tervezet készítői a parkolóhelyek esetében is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!