Zalakaros

2016.07.17. 17:18

Születésnapi tortát is kapott a fürdőváros

Zalakaros - A szombati hűvös, esős időjárás nem kedvezett a szabadtéri programoknak a város napján, vasárnap azonban megtelt emberekkel a Gyógyfürdő tér.

Benedek Bálint

A borházak és a kézművesek utcáján szinte pezsgett a tömeg, a fürdőből, de távolabbi településekről is sokak kilátogattak, hogy végre lazítsanak egy kicsit.

– Kápolnásnyékről érkeztünk Karosra, bár először járunk itt, örülünk, hogy együtt ünnepelhetjük a 19. születésnapot – mondta a családjával nyaraló Kukta Attila. – Alig várjuk, hogy a kipróbáljuk a nemrég átadott óriási csúszdát.

A Svédországból érkezett, de kanizsai származású, Szertics Pétert és népes családját a finom nedűk jobban érdekelték, sőt az egyik helyi hegyháton szőlőjük is van.

– Zalakaroshoz kötődünk, amely minden évszakban csodálatos, így megéri hazajönni – tette hozzá Szertics Péter.

Az est folytatásában a vendégek édességet is kaptak, hiszen kizárólag erre a jeles alkalomra az egyik helyi cukrászda születésnapi tortával is készült. Az 520 szeletes friss epres és citromkrémes édesség a Zalakaros zamata nevet kapta. A város napja a szombatról elhalasztott tűzijátékkal fejeződött be.

Címkék#Zalakaros

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!