Zalakaros

2016.12.16. 20:52

Tovább bővülhet a zalakarosi hősök listája

Zalakaros - Csütörtök délután tartotta soros ülését a fürdőváros képviselő-testülete. A határozatokról Novák Ferenc polgármester számolt be.

Horváth-Balogh Attila

Mint azt a fürdőváros első embere elmondta: a testület megtárgyalta a hulladékszállítási közszolgáltatásról és a települési támogatásokról szóló rendeletet, ám az abban szereplő, a hulladékszállítási díj lakosság általi megfizetéséről szóló intézkedés jövő évi bevezetéséről nem hozott döntést.

A képviselők ezenkívül többek közt beszámolót hallgattak meg a lakóhely környezeti állapotáról, s vele együtt elfogadtak egy intézkedési tervet. Szó esett a hősi emlékművön nem szereplő nevek feliratozásáról és a hiányzó temetői fejfák pótlásáról. A polgármester ezek kapcsán elmondta: a művelődési ház igazgatója, Sinkovics Norbert és kollégái kutatása révén 8 újabb névvel egészült ki a hősi emlékművön szereplők névsora. Ezért a névsort bővíteni kell.

Továbbá két ismeretlen német katona neve is felmerült - mindehhez a képviselők biztosították is a szükséges forrásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!