Zalakomár

2016.12.07. 13:10

A jövőben kiszélesítik az együttműködést

Zalakomár – A közelmúltban dr. Zágorec-Csuka Judit, a Lendvai Kéttannyelvű Általános Iskola könyvtárosa tartott rendhagyó irodalom és történelem órát az iskolában.

Pásztor András

A tanárnő, aki a Magyar Írószövetség tagja bemutatta a jelenkori költészet és irodalom helyzetét a Mura-vidéken.

A rendhagyó tanórán résztvevő 8. osztályosok hatalmas érdeklődéssel hallgatták az előadást, illetve a tanárnő által bemutatott kötetek ismertetését. A diákok bátran kérdeztek is, illetve egy verssel is kedveskedtek az előadónak.

Dr. Zágorec-Csuka Judit, a Lendvai Kéttannyelvű Általános Iskola könyvtárosa tartott előadást a komári gyerekeknek Fotó: Zalakomári Általános Iskola

A irodalom órát követően a Zrínyi-családról hallhattak és láthattak vetített képes előadást a fiatalok, mely keretében a költő, hadvezér életútjáról és hazafias cselekedeteiről is átfogó képet kaphattak.

Mint azt Szakáll Tibor, a zalakomári iskola igazgatója elmondta: a magyar nyelv, s a hagyományok ismerete terén intézményük a jövőben bővíteni kívánja az együttműködés lehetőségét a lendvai iskolával. Például a „Határtalanul" program keretében, ami szélesre tárja a magyar-magyar kapcsolatokat,s ami soha nem látott módon erősíti a nemzeti összetartozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!