Zalakomár

2017.04.26. 17:30

Levelezős verseny több hónapon át

Zalakomár - A tanév elején izgalmas levelezős játékot hirdetett a kultúrház Leiner Laura Szent Johanna Gimi című ifjúságiregény-sorozata alapján. A döntőt, amelyen a legjobban teljesítő 7 csapat vett részt, múlt héten tartották.

Pásztor András

A szervezők a levelezős játékra általános iskolások felső tagozatából, illetve a középiskolákból várták a csapatok jelentkezését. Végül Magyarországról, Szlovákiából és Erdélyből összesen 372 csapat küldte vissza a játék első fordulójának tesztjét, s a végjátékra is 187 csapat maradt.

A gávavencsellői csapat végül a 6. helyen zárt
Fotó: A szerző

Minden fordulóban egy tesztet kellett kitölteni a csapatoknak és egy projektmunkát is készítettek. A döntőre, amit múlt héten tartottak a helyi kultúrházban, a legjobban teljesítő 5 csapatot várták, de a holtverseny miatt végül 7 csapat küzdött az első helyezésért.

A döntőben is minden feladat a népszerű könyvsorozathoz kapcsolódott, a feladatok között szerepelt többek között activity, idegen szavak értelmezése, írásbeli teszt.

A versenyt végül nagy küzdelemben a lábodi Kótai Lajos Általános Iskola tanulói nyerték, akik jutalmul kétnapos kirándulást kaptak Zalakomárba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!