Zalalövő

2013.05.27. 14:35

Fogatokkal a pályán

Horváth László lótenyésztő emlékére kombinált akadályhajtó versenyt rendeztek vasárnap Zalalövőn, a Római Szabadidőközpontban. A versenyre kettes- és pónifogatokkal neveztek.

Szabó Judit

Zalalövőn hagyománya van a fogathajtó versenyeknek, a mostani kombinált akadályhajtó versenyt azonban első alkalommal szervezte meg a Salla Művelődési Központ, a Zalalövő és Környéke Közéletéért, Kultúrájáért és Környezetéért Alapítvány, valamint a Lukácsháza SE Lovas Szakosztálya.

Horváth László lótenyésztő emlékére rendezték a megmérettetést, aki februárban hunyt el, 49 éves korában. Bocföldéről hozta 2002-ben az első hidegvérű tenyészkancákat, s kitartó munkájának köszönhetően országos hírű lett a zalalövői telepe. Szabadidejét is a lovaknak szentelte, megismerkedett a fogathajtással, sokszor részt vett versenyeken.

A versenyzők kettesfogatokkal igyekeztek az adott időkereten belül hibátlanul végigmenni a pályán (Fotó: Pezzetta Umberto)

Az emlékére szervezett vasárnapi rendezvényre 17 kettesfogattal és két pónifogattal érkeztek résztvevők. A pályán bólyák és épített akadályok között kellett végighaladni. Az győz ezeken a versenyeken, aki a megadott időkereten belül hibátlanul teljesít. Sajnos történt egy baleset, egy fogat felborult, egy személyt kórházba szállítottak.

A  kettesfogatok versenyében Szalai Gábor nyert (Rábaközi Lovas klub), a pónifogatokéban Borbély Ákos (Abdai  Lovas SE). A zalalövői Lebics István  harmadik lett a kettesfogatokat hajtók közül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!