Zalalövő

2017.08.07. 18:56

A helyi közösségekért - Két, egyenként három év időtartamú program indul

ZALALÖVŐ A helyi közösségek támogatását, s ezáltal a civil társadalom erősítését szolgálja az a két, egyenként három év időtartamú program, melyeket tegnap délelőtt mutattak be a zalai kisvárosban.

Gyuricza Ferenc

„Az Épít-Te(a)m zalalövői közösségek együttműködése az emberi kapcsolatokért” elnevezésű projektet a Gondoskodásért Alapítvány, a „Kisközösségek kialakítása és megerősítése Zalalövőn” nevet viselő programot pedig a Zalalövő és Környéke Közéletéért, Kultúrájáért, Környezetéért Alapítvány gondozza. Mindkét program lényege, hogy rendezvények megvalósításával, önkéntesek munkájára alapozva kívánják elérni a helyi közösségek megerősítését. A célcsoport mind a két esetben a város teljes lakossága, ám azon belül is kiemelten a 14 és 35 év közötti életkorú, hátrányos helyzetű fiatalok, illetve a 60 év feletti személyek.A projekteknek köszönhetően a kisváros már hagyományos rendezvényeinek sora új elemekkel bővülhet, s a meglévő közösségek tevékenységi körét is szeretnék fejleszteni. A két projekt egyenként közel 25 millió forintos támogatást élvez, amelyhez önrészt egyik esetben sem kell biztosítani - számoltak be róla a projektmenedzserek, Lukács Andrea, a Salla Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója, illetve Szabó Balázs, a település alpolgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!