Zalalövő

2017.03.19. 21:57

A közönség tapsáért - Hagyományteremtőnek szánták a gálaműsort Zalalövőn

Zalalövő - Mintegy kéttucatnyi szólista és művészeti csoport vett részt azon a hagyományteremtő rendezvényen, amelyet I. LövőTalent elnevezéssel szombaton tartottak a Salla Művelődési Központban.

Gyuricza Ferenc

A Ki Mit Tud? jellegű műsort műfaji változatosság jellemezte, többek között vers és próza, klasszikus és könnyűzene, operett és népdal, hiphop és néptánc, de rúdtánc is szerepelt a produkciók között. Az előadókat is hasonló sokszínűség jellemezte, vagyis az óvodás korú kisgyermekektől a felnőttekig számos generáció tagjai a színpadra léptek a műsor során.

A produkciókat kisfilmek vezették fel, ezeket előzetesen készítették a fellépőkkel, akik leginkább a saját motivációikról beszéltek, s arról, hogy milyen érzés kiállni a közönség elé, ízelítőt adni a tudásukból. - Évekkel ezelőtt már szerveztünk egy hasonló tehetségkutatót műsort, de LövőTalent néven ez volt az első - mondta Bischofné Hesinger Katalin, az intézmény művelődésszervezője.

- Az volt a legfőbb célunk, hogy a város és térsége kiemelkedő tehetségei megkapják a lehetőséget arra, hogy bemutathassák a tudásukat, s hogy átéljék annak a tudatnak a felemelő érzését, hogy a közönség értük jön el, rájuk kíváncsi, s ezzel elismeri azt a sokórányi befektetett munkát, ami a produkciók mögött bújik meg. Bischofné Hesinger Katalin hozzátette: nem titkolt szándékuk, hogy a LövőTalent showműsorból szeretnének hagyományt teremteni, azt évről évre megrendezné az intézmény.

Ezt az elképzelést még inkább megerősítette a jelentkezők őket is meglepő magas száma, de a közönség reakciója, illetve visszajelzése is. A műsor olyan érdeklődést váltott ki, hogy a nézők zsúfolásig megtöltötték a művelődési központ színháztermét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!