Zalalövő

2017.03.28. 18:30

A tanyagondnoki teendők ellátásáról

Zalalövő - A gazdálkodással összefüggő kérdésekről is döntött soros ülésén a város önkormányzata.

Gyuricza Ferenc

A képviselők többek közt úgy határoztak, hogy két tervezett fejlesztéshez, a művelődési központ energetikai korszerűsítéséhez, illetve a külterületi utak felújításához hitelfelvétellel biztosítják az önrészt, mintegy 46 és félmillió forintot, nyertes pályázatok esetén.

A testület ugyancsak döntött arról, hogy a beérkezett igények alapján a helyi civil szervezeteknek és egyéb kérelmezőknek - az erre a célra rendelkezésre álló hárommillió forintos keret terhére - több mint 2,6 milliós támogatást nyújt.

Az összegben szerepel azoknak a sörpadoknak és asztaloknak a költsége is, amelyet a város közösségi célokra fog vásárolni. A támogatások elosztására a későbbiekben visszatérünk.

A testületi ülés egyik témája a tanyagondnok éves beszámolója volt. Sütheő Jánosné kiemelte: 2017-ben öt új belépőt regisztráltak, így jelenleg 127 fő veszi igénybe a tanyagondnoki szolgálatot. Az alapfeladatok - így például az étkeztetésben és a házi segítségnyújtásban való közreműködés, a családsegítő és gyermekjóléti szolgáltatás segítése - mellett egyéb tevékenységet is végez a tanyagondnok, a városrészekben és a lakott külterületeken élő óvodás és általános iskolás gyerekek szállításától kezdve a különböző rendezvények szervezéséig.

A zalalövői képviselő-testületi ülés egyéb fontos témáiról szintén beszámolunk hamarosan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!