Zalalövő

2017.01.23. 18:40

Kell a minibölcsőde Zalalövőre

Zalalövő - Egy minibölcsőde kialakítását tartja az egyik legfontosabb célkitűzésének a 2017-es esztendőre a kisváros önkormányzata. Emellett két további intézmény felújítását is tervezik.

Gyuricza Ferenc

Minderről a város polgármestere, Pintér Antal tartott tájékoztatót. Elmondta: 2017-re több fontos fejlesztést terveznek, s ezek közül is prioritást élvez egy minibölcsőde kialakítása.

- Mivel a magánbölcsőde megszűnt Zalalövőn, a lakosság részéről igény merült fel egy új intézmény kialakítására - magyarázta a polgármester. - Többen is jelezték, hogy a gyermekük vagy gyermekeik számára igényelnék a bölcsődei ellátást, ezért az önkormányzat már be is nyújtotta a pályázatát a Zala megyei önkormányzat által kiírt úgynevezett területi operatív programhoz, az elbírálás azonban még mindig várat magára.

Pintér Antal azzal folytatta, hogy a bölcsődét a már meglévő óvoda egyik csoportszobája illetve annak a mellékhelyisége átalakításával tervezik kialakítani, de a törvényi előírások miatt egy különálló udvarrészre is szükség lesz. Az átalakítások tervezett költsége mintegy harmincmillió forintot tesz ki, ennek a nagy részét szeretnék az említett pályázat révén biztosítani.

Pintér Antal polgármester
Fotó: Gyuricza Ferenc

- A bölcsődei program elindítása azért is fontos, mert a város egyik legnagyobb foglalkoztatója a munkaerőigényeinek kielégítése érdekében ehhez igazítva egy kismamaműszak elindítását is tervezi - tette még hozzá a polgármester. - Erről már tárgyalásokat is folytattunk velük. Azoknak a kisgyermekes szülőknek tehát, akik helyben szeretnének munkát vállalni, lenne lehetőségük az elhelyezkedésre.

Pintér Antal a további tervekről is beszélt. Mint mondotta, két olyan közfunkciójú épület is van a városban, amelyek felújításával szintén számolnak. A szociális intézményük egy korszerűtlen, magas belméretekkel kialakított régi épületben kapott annak idején helyet, ennek átalakítása egyértelműen indokolt lenne. Emellett a közös önkormányzati hivatalnak helyet adó, 1950-es években emelt, s azóta érdemi felújítás nélküli épülethez is hozzá kell nyúlni. Ezen a belső átalakítást, a nyílászárók cseréjét és a fűtés korszerűsítését is tervezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!