Zalalövő

2016.01.14. 15:54

Két szépkorút köszöntöttek Zalalövőn

Zalalövő – Két szépkorú személyt is köszöntött az elmúlt napokban Pintér Antal, a város polgármestere.

Gyuricza Ferenc

Kutasi Tibort 95. születésnapja alkalmából kereste fel a város vezetője és Gáspárné Tóth Zsuzsanna jegyző, aki a jeles évforduló kapcsán az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt oklevelet is átadta az ünnepeltnek.

Kutasi Tibor 1921. január 8-án született Babosdöbrétén. Zalalövőre az ötvenes években került, a településen dísznövénykertészként dolgozott, neki köszönhető, hogy a formára nyírt tuják és tiszafák meghonosodtak a környéken. Családi háza udvarán egészen a közelmúltig folyamatosan gondozta a kedvenc növényeit.

Kutasi Tibor a közéletben is aktív volt, így szerepet vállalt az 1956-os eseményekben, ami későbbi életére ugyancsak befolyással volt. A város második legidősebb férfi lakójának egy fia, valamint két unokája született.

Pintér Antal szintén a hét elején kereste fel a település – és egyben valószínűleg a megye – legidősebb lakóját, Tóth Józsefnét is, bepótolva ezzel az advent időszakában elmaradt látogatását. A 103. évét tavaly november elsején betöltött asszonyt akkor azért nem tudta a város polgármestere otthonában köszönteni, mert egy háztartási baleset miatt kórházba került.

Az 1912. november elsején született Tóth Józsefné mindig is zalalövői lakos volt. Férjét a II. világháborúban vesztette el, így fiát egyedül nevelte fel. Egy unokája, két dédunokája és egy ükunokája született még. Egészségi állapota – a decemberi baleset során keletkezett combcsonttörését, illetve annak szövődményeit leszámítva – kielégítőnek mondható, unokája elmondása szerint a közelmúltig képes volt teljesen ellátni magát. A napot rendszeresen újságolvasással kezdte, a közéleti eseményekre és a városban történtekre továbbra is fogékony, mindig érdeklődéssel hallgatja a híreket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!