Zalalövő

2016.12.20. 22:08

Komfortosabbá váló közlekedés

Zalalövő - A 86-os főút várost elkerülő szakaszának megépítése és átadása eredményezte a legjelentősebb változást a lakóhelyi környezet állapotában.

Gyuricza Ferenc

Többek közt erről esett szó a városi önkormányzat tegnap megtartott soros ülésén. A beszámoló szerint az elkerülőnek köszönhetően gyakorlatilag megszűnt az átmenő forgalom, továbbá mérséklődött az általa okozott zaj-, por- és egyéb ártalmas környezeti hatás is a településen, ám a közlekedés komfortosabbá válásával egyúttal veszélyek is létesültek a város határában.

Az elkerülő leágazási szakaszai, a vadak mozgása, elsősorban a Keménfa és Irsapuszta közötti szakaszon, ahol csak viszonylagos biztonságot nyújt a szalagkorlát, valamint a völgyek felett átívelő műtárgyak megszokottól eltérő hőháztartása növeli a kockázati tényezőket.

Ez utóbbit a forgalomba helyezéstől eltelt időszakban történt kamionos balesetek is igazolják. A környezeti állapot változásairól szóló felmérés kitért a környezetvédelmi előírások betartására, a hulladékgazdálkodás kérdéseire, illetve a helyi közlekedési infrastruktúra helyzetére is, és az azzal kapcsolatos teendőkre.

A napirendi pont kapcsán bizonyos konkrét feladatokat is meghatároztak, ám a képviselők szerint az eseményekben gazdag elmúlt időszak a város környezeti állapotát illetően összességében jelentős pozitív változásokat eredményezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!