Zalalövő

2016.12.29. 20:08

Számok, adatok, döntések

Zalalövő - A város gazdálkodásával összefüggő kérdésekről is döntött legutóbbi ülésén a zalalövői képviselő-testület.

Gyuricza Ferenc

Módosították többek között a 2016. évi költségvetést. Erre főként technikai okok miatt volt szükség, ám hoztak néhány olyan érdemi döntést is, amelyek ténylegesen befolyásolták az önkormányzat jövőbeni gazdálkodását. Az egyik elfogadott határozat a helyi temetők gondozására vonatkozott.

A városban hat olyan temető található, amelyek folyamatos gondozást igényelnek - ez évi minimum nyolcszori kaszálást jelent. A munkák elvégzésére pályázatot írt ki a képviselő-testület, a nyertes vállalkozással pedig nemcsak a bérben - évi 2,8 millió forint plusz áfa - állapodtak meg, de abban is, hogy hosszú távú, három év vegetációs szezonjaira vonatkozó szerződést kötnek egymással.

A képviselő-testület megvitatta a közvilágítási szerződés hosszabbításáról szóló tervezetet is, és jóváhagyta az abban szereplő tarifát, vagyis a közvilágításra szolgáló lámpák és lámpatestek karbantartásával 1900 forint/darab/év összegért bízza meg a szolgáltatót.

Döntött az önkormányzat a jövő évre vonatkozó konténeres hulladékszállításról is. Ennek a feladatnak az elvégzésére a szolgáltató 105 százalékos tarifaemelést javasolt, a testület azonban ennél jóval kisebb mértékű, csupán 20 százalékos emelést fogadott el. Fontos megjegyezni, hogy a lakossági hulladékszállításért fizetendő díjra ez az emelés nem vonatkozik.

Végezetül még egy önkormányzati gazdálkodással kapcsolatos számadat: a kulturális és népjóléti bizottság elnöki tisztét ellátó Herczeg Imre arról tájékoztatta a képviselőtársait, hogy a rendelkezésükre álló 300 ezer forintnyi keretből az ülés időpontjáig 280 635 forintot használtak fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!