Zalalövő

2016.06.10. 18:10

Testi és lelki táplálék is

Zalalövő - Az anyatejes táplálás világnapjának célja felhívni a figyelmet arra, hogy a megszületett kisbabák minél tovább részesüljenek ebben a tökéletes táplálékban.

Gyuricza Ferenc

Többek közt ezt mondta a világnap apropóján megtartott ünnepségen Szabó Balázs zalalövői alpolgármester. A kisvárosban a védőnői szolgálat szervezésében immár nyolcadik alkalommal köszöntötték a kismamákat és édesanyákat.

– A gyermekeiket anyatejjel tápláló édesanyák tapasztalatai alapján elmondható: a a szoptatás nemcsak testi, hanem lelki táplálék is – sorolta az alpolgármester. – Az anyatej élő anyagként mind összetételében, mind mennyiségében a csecsemők igényeihez alakul, erősíti az immunrendszert, speciális védelmet nyújt a kórokozók ellen, egész életre szóló élményt nyújt anyának és gyermekének.

fotó: Gyuricza Ferenc

Az ünnepi beszédet követően Takácsné Nagy Ágnes védőnő szólt a jelenlévőkhöz, köszönetet mondva az édesanyáknak a felelősségvállalásukért, majd a helyi hagyomány jegyében Konrádné Horváth Renáta személyében külön is köszöntött egy anyukát, aki a saját koraszülött gyermeke mellett két további csecsemőt is táplált anyatejével.

A kora estig tartó program a helyi óvodások műsorával folytatódott, majd végezetül egyebek mellett csicsergő foglalkozás, kézműves játszóház, gyermek-torna, valamint egészséges ételek bemutatója és kóstolója is várta a jelenlévőket.

Címkék#anyatej

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!