Zalalövő

2016.06.24. 18:00

Vas- és aranydiploma - Megünnepelték a jubiláló pedagógustársaikat

Zalalövő - Tanítani és emberségre nevelni - e két fontos célt emelte ki Gyarmati Antal, a zalalövői általános iskola igazgatója az intézmény két korábbi pedagógusa köszöntése kapcsán.

Gyuricza Ferenc

Az alapfokú oktatási intézményben tegnap délelőtt Vi-zsy Károly vas-, míg Somlyai Lászlóné aranydiplomát vehetett át. Az igazgató kiemelte: évtizedeken át példamutató munkát végeztek mindketten, s nemcsak aktív évtizedeikben voltak megbecsült tagjai a tantestületnek, de az intézmény jelenlegi kollégái - akik közül életkorukból adódóan már csak kevesen dolgozhattak velük együtt - ma is büszkék rájuk.

Vizsy Károly és Somlyai Lászlóné az iskola vezetői, Gyarmati Antal és Gyarmatiné Erdei Elvira igazgatóhelyettes társaságában
Fotó: Gyuricza Ferenc

Vizsy Károly a tanítói oklevelét 1951-ben szerezte Kőszegen, míg 1960-ban Pécsett biológia-földrajz szakon tanári diplomával fejelte meg ezt. 1951-ben rövid ideig Csesztregen dolgozott, onnan került Zalalövőre. Somlyai Lászlóné 1966-ban diplomázott a budapesti tanítóképzőben. Két évet dolgozott Adonyban, innen a budafai általános iskolába került 1968-ban, majd a településrészi intézmény megszűnése után lett a zalalövői iskola pedagógusa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!