Zalaszabar

2016.09.09. 12:46

Izomlázas mosolyok - Többféle sportágba kóstoltak bele a gyerekek

Zalaszabar – Közel száz, lakás-, illetve gyermekotthonban élő kisgyermeknek szerveztek pénteken sportnapot a Holnapocska Táborban.

Szabó Zsófia

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság és a tábor alapítványa első ízben invitálta a zalai, a vas és somogy megyei szociális intézmények kis ellátottjait egy mozgással és szórakozással teli, szabadidős programra.

– Igaz ugyan, hogy az iskola nemrég kezdődött csak el, ám mégis kell a lurkóknak egy olyan nap, ami feltölti őket energiával a tanévre – mondta Györe Edina, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója. Hangsúlyozta azt is, hogy a nehéz sorsú kiskamaszok nyáron egy hetet töltöttek a zalaszabari táborban, az élményeket azóta is emlegetik.

– Ezért Bátori Zsolt főigazgató támogatásának köszönhetően újra meglephettük a fenntartásunkhoz tartozó intézményekben élő gyerekeket egy mozgalmas, sportos programmal – fűzte hozzá.

A játékos vetélkedőkből nem csak a fiatalok vették ki részüket. Móring József Attila miniszteri biztos a tábor önkénteseként buzdította a zsibongó csapatokat.

– A gyerekek még a nagy meleg ellenére is aktívan részt vesznek a programokban – nevetett a politikus. – Nem kellett őket noszogatni, örömmel játszottak egész nap – így Móring József Attila.

– Pedig a lufigyűjtő futórangadón és a sorversenyeken alaposan megizzasztottuk mind az öt csapatot – kapcsolódott a beszélgetésbe Gerlinger Sándor és Barbalics László, a Holnapocska Tábor alapítványának részéről. Elárulták azt is, hogy a versenyek nem a megmérettetésről szóltak. Hanem arról, hogy a mozgás közösségépítő erejét megismerjék a gyerekek.

A tízéves Burucs Balázsnak, aki Kiskanizsáról érkezett, minden nap jócskán van része sportban.

– Otthon focizom – súgta meg a kisrác. – De a táborban gokartozhatok is. Azt szeretem a legjobban – kuncogott.

A délutánig tartó sportnapot – többek közt – csúszdázás és mozizás is színesítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!