Zalaszentgrót

2014.07.13. 18:45

Tekenyei pogácsafesztivál

Szombaton rendezték meg a IX. tekenyei pogácsa és fröccs fesztivált. Délelőtt a foci szerelmesei mérhették össze tudásukat a Tekenye Kupáért.

Nagy Viktória

Akit érdekelt a falu szépsége, sétatraktorozással enyhíthette kíváncsiságát. Délután is számtalan prog-ramot kínált a rendezvény. A sikolycsúszda volt a legnépszerűbb a gyerekek körében, az arcfestés, csillámtetoválás nem csak a kicsiket érdekelte. A fröccsligetben megismerkedhettünk a tekenyei borokkal.

A fröccsökhöz ízes pogácsa dukált a fesztiválon (Fotó: Nagy Viktória)

Nagy sikernek örvendett a gurigolf. A játék lényege: minél kevesebb érintéssel eljuttatni a kis kapukon keresztül a labdát a célba. Táncosok, fellépők követték egymást a színpadon. A Fröccskirály és Pogácsakirályné is megérkezett. Bár az idő nem mindig kedvezett, az eső sem tántorította el az érdeklődőket, hogy felfedezzék maguknak az egynapos fesztivált. Este az MR8 koncerten táncra csábítottak a dallamok a felállított sátor falai között, és meg sem álltak a Titanic-bál végéig. Táncoltak kicsik és nagyok, lányok és fiúk, a kor nem számított, érdemes ellátogatni jövőre is a X. tekenyei pogácsa és fröccs fesztiválra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!